Svaki sport, bez obzira o kojoj disciplini se radi, utiče veoma dobro, kako na fizički razvoj dece, tako i na psihološki.

Naime, svi smo svesni da živimo u vremenu elektronske komunikacije, i da većinom komuniciramo putem telefona, email-ova i slično. To, naravno, ne može da zameni živi kontakt, a stanje su dodatno pogoršale društvene mreže, gde deca stiču lažan utisak da imaju puno prijatelja, dok u realnom životu nemaju možda nijednog.

Internet je zaista promenio svet, i dobro ga je koristiti umereno, u smislu zabave i pretrage informacija, i ovo se odnosi kako na odrasle, tako i na decu. Međutim, sve mora imati svoju meru. U redu je da dete provede sat vremena dnevno za mobilnim telefonom, tabletom ili laptopom, ali nakon toga bi trebalo potražiti prave drugare i uključiti se u realni svet. Otuđenost u virtuelnom svetu izaziva asocijalnost, pa deca teško uspostavljaju kontakte sa novim drugarima, nije im lako da se upoznaju, započnu razgovor. 

Sport je samo jedan od načina da se to promeni. Deca ne dolaze na treninge samo da bi vežbala i oblikovala telo, već da bi oblikovala i svoju psihu. To se postiže na više načina.


Pošaljite komentar