Kažu da decu možemo motivisati ako izaberemo dobar pristup. Jedan trening, nastavni predmet ili bilo koji drugi vid aktivnosti može biti deci jako zanimljiv ili jako dosadan, sve zavisi od pristupa i načina na koji decu motivišemo da se uključe.

Ukoliko želite da vaše dete zavoli gimnastiku potrebno je da probudite njihovu radoznalost i predstavite gimnastiku na zabavan način. U tome vam mogu pomoći i treneri koji će imati dobar pristup sa decom i koji će trening učiniti efikasnim ali i zabavnim.

Deca se u najvećem broju slučajeva ugledaju na svoje roditellje, zato je jedan od najboljih načina da motivišete dete da se bavi gimnastikom da se i sami bavite gimnastikom. Vodite ga na treninge i pokazujte mu vežbe i pravilno izvođenje pokreta.

Kada su deca izložena određenim stvarima i sama će biti sklona da to zavole, a deca neretko kopiraju svoje roditelje kako u ponašanju tako i u navikama.

Na prvom mestu trebalo bi da procenite da li vaše dete nije zainteresovano za sport u celini ili samo za gimnastiku. Ukoliko gimnastika nije detetov omiljeni sport, nemojte forsirati, napravite pauzu pa za nekoliko meseci ili godina pokušajte ponovo da ga uključite u gimnastiku. Približite svom detetu sve benefite gimnastike, a to su dobar fizički razvoj, oblikovano telo, zdravlje, disciplina, fokus i socijalna interakcija sa drugom decom. Kada dete uvidi da mu samopouzdanje raste i kada stekne nove drugare samo će ostati motivisano za dalje.

Deca često u ranom uzrastu ne znaju šta žele, pa bi trebalo da im približite gimnastiku, tako što ćete ga upisati na probni trening. Bodrite ga i pružite mu podršku, ali ga ne pritiskajte previše, jer to može da dovede do odbijanja.

Pokažite im primere drugih gimnastičara koji su uspeli i motivišite ih da i oni pokušaju isto. Zapamtite da gimnastika mora biti zabavna, zato izaberite prave trenere koji će moći kod vašeg deteta da izvuku ono najbolje.Submit Your Comment