Motivacija je često ključ svega, odnosno, najboji rezultati se postižu kada znamo da smo u nečemu dobri, i kada smo svesni koliko dobrobiti imamo od nečega, da ćemo zbog toga u čemu smo uspešni biti cenjeni, poštovani, voljeni, prihvaćeni u društvu i slično.

Sve ovo se posebno odnosi na decu. Ako imate dečaka koji podjednako voli fudbal i Ronalda kao i tenis i Novaka Đokovića, onda vi zaista ne znate koji sport je pravi za njega. Ovakvu decu, koja su zaista talentovana i sa viškom energije, najbolje je usmeriti, barem za početak, na sportsku gimnastiku.

Ispričajte priču vašem mališanu, da je to sport koji potiče iz drevnih vremena, da su se Stari Grci i Rimljani, pripremali za svoje borbe tako što su izvodili vežbe veoma slične onima koje se i dan danas izvode na treninzima sportske gimnastike. Drevni ratnici su, zahvaljujući svemu tome, postajali snažni, jaki, okretni i vešti, tako da su bili sposobni da se bore i pobede. Mališane dosta privlači ova priča, pa je iskoristite da zakažete probni trening i dolazak na njega, a cilj je da dete oseti izvanrednu atmosferu koja tamo vlada i da poželi da bude deo nje.

 

Pošaljite komentar