Gimnastika je bazični sport. Zbog čega kažemo baš tako? Pre svega, vežbe koje se izvode u okviru gimnastike, karakteristične su za sve druge sportove, kao što su fudbal, košarka, rukomet, odbojka, tenis, atletika... Ako zavirite malo bolje u ove sportske discipline, svuda ćete pronaći gimnastiku.

Naime, svaki trening započinje vežbama zagrevanja, zar ne? Isto tako, kada se završi treniranje, moraju se raditi vežbe istezanja. Iste ove vežbe pronalazimo kod gimnastike, sportske i ritmičke i naravno, još mnogo drugih.

I sad smos e dotakli teme da se gimnastika deli na sportsku i ritmičku. Dakle, sportka gimnastika je namenjena za devojčice i dečake, a akcenat se ovde stavlja na akrobatiku, dok je gracioznost u drugom planu. Upravo je to najvažnije kod ritmike, koju treniraju samo devojčice i devojke, i gde je najvažnije da to bude spoj muzike, baleta, plesa i samog sporta. 

Tu je osnovna razlika između ove dve vrste gimnastike, tako da sada možete da imate jasniji uvid ako planirate da vaše dete upišete na neki od ovih sportova. Dođite na naš prvi probni, gratis trening.


Pošaljite komentar