U današnje vreme, vrlo je teško odvojiti decu od računara, tableta, mobilnih telefona i izvući ih napolje, u jedan sasvim drugi svet od virtulnog. Virtualno okruženje je jedna zamka modernog sveta, u koju deca lako upadaju, jer je tu sve dostupno. zanimljivo, jednostavno i prijatno... Sa druge strane, takav način života vodi u razne probleme, i one koji su fizičke prirode, ali i u psihološke.


Naime, deca sve više postaju usamljena, nemaju realne, stvarne i prave drugare, zbog toga što su okruženi mnoštvom izmišljenih, virtuelnim prijatelja koje stiču svakoga dana putem socijalnih mreža. Roditelji sebi često postavljaju pitanje kako da se izađe iz tog začaranog kruga?


Odgovor leži u jednoj reči a to je – motivacija za bavljenje sportom. Sport je aktivnost koja može da pruži samo dobre stvari za vaše dete i nijednu lošu. Ono što će vam biti najteže u tom procesu privoljavanja deteta da izabere određeni sport i da se njime bavi, jeste stvaranje navike i ljubavi prema određenoj fizičkoj aktivnosti. U narednom tekstovima bavićemo se više ovom temom. Pošaljite komentar