Činjenica je da ako smo motivisani da neki cilj ostvarimo, najverovatnije ćemo u tome i uspeti, samo ako se dovoljno potrudimo i ukoliko ne odustanemo. Često su prepreke najveće na samom kraju, i ako ih preskočimo, slast zbog uspeha je neopisiva. Pod tim mislimo na razna takmičenja koja se organizuju, i na kojima deca treba da pokažu sve ono što su naučila na treninzima, koliko su vešti, spretni, okretni, snažni, gipki...


Svaka nova pobeda i uspeh, najbolja je motivacija da se nastavi dalje, ka novim izazovima, i sada svaka sledeća prepreka deluje manje strašno i mnogo lakše je savladiva. To je zbog toga što je mlada osoba izgradila samopouzdanje, sigurnost u sebe i svoje mogućnosti. I da nije sve u talentu, zapravo, da od toga ne zavisi uspeh u bilo čemu, već da je glavni i osnovni ključ u radu, konstantnom i predanom.

Najveće uspehe ne postižu talentovani, nego oni koji najviše i najposvećenije, najstrastvenije treniraju. Ako date 101% od svojih mogućnosti, budite uvereni da će se vratiti mnogostruko. 


Pošaljite komentar