Od mnogih roditelja ćete čuti da je dete postalo bolje u školi, kao i u drugim vannastavnim aktivnostima, od kada trenira sportsku gimnastiku. Napomenućemo da ovo nije slučaj samo sa gimnastikom, svakako je dobro da vaše dete trenira bilo koji sport, ali mi želimo da predstavimo prednosti sportske i ritmičke gimnastike.


Naime, kroz redovno odlaženje na treninge, stvara se jedna lepa obaveza, osećaj odgovornosti, a to se sve dalje prenosi na svakodnevno učenje, gde dete pokazuje više upornosti, ne odustaje tako lako ako su neki zadatak ili lekcija teški, već daje sve od sebe da to savlada, jer je sigurno da može, samo ako uloži dovoljno truda.


Mnogo je dece koja odustaju kod prve prepreke, a koren toga je u nesigurnosti u sebe, gde mlada osoba misli kako nije dovoljno dobra da učini i savlada nešto. Treninzi bilo kog sporta imaju za cilj da uvere mlade ljude da mogu sve, i da mnogo toga zavisi samo od njih, a ne od izazova koji se nalazi pred njima. Kada izgrade ovakav stav, biće uspešniji na svim poljima života. Pošaljite komentar