Za decu nije nikakvo čudo da menjaju mišljenja, posebno kada su u pubertetu. Ono što im se do juče sviđalo, sada možda više nije tako privlačno i traže druge izazove. Posebno je interesantno kada neki sport dospe u trend, kao što je tenis, u današnje vreme. Mnoga deca žele da budu poput Novaka Đokovića, ili barem da nekim delom liče na ovog sportistu, po talentu i osobinama ličnosti. 

Zbog toga zahtevaju od roditelja da promene sport. Postavlja se pitanje, šta ako su deca trenirala gimnastiku, a sada žele da se prebace na tenis?

Kod drugih sportova, ovo bi mogao da bude problem, jer bi bilo prekasno, ako se želi profesionalna karijera. Gimnastika ima tu prednost što je u osnovi svih sportova, tako da je veoma lako preorijentisati dete, kada to zaželi. Ono je dobre osnove i temelje već postavilo, iz prostog razloga što je gimnastika bazičan sport. 

Dakle, nije izgubljeno vreme koje ne može da se nadoknadi. Gimnastika je u temelju svih sportova, i svi treninzi počinju i završavaju se istim vežbama koje su sadržane u gimnastici.


Pošaljite komentar