Recimo da smo sada već stigli do toga da je dete obavilo razgovor sa vama, a onda je porazgovaralo i sa trenerom sportske gimnastike, koji je delovao veoma motivišuće. To znači da je već bilo i na prvom treningu i da je osetilo atmosferu.

Velika je verovatnoća da će deca sama poželeti da nastave sa odlascima na zakazane treninge, a ako se desi da odbijaju, jednostavno im obećajte nešto što žele, ali da bi to dobili, moraju prethodno da ispune očekivanja, u ovom slučaju – posvećivanje redovnim treninzima.

To nešto što deca žele, ne bi trebalo da budu stvari materijalne prirode, zbog toga što tako efekat ne bi bio potpun i delovalo bi kao da potkupljujete mališane. Onda bi oni koristili tu situaciju nepravilno u budućnosti. Za dobrobit vašeg deteta, možete da obećate neko putovanje, izlet, obilazak nekog kulturno-istorijskog mesta, gde će se zabaviti, ali i nešto korisno naučiti. Izbegavajte da govorite da ćete mališanu kupiti električni trotinet, na primer, samo ako bude išlo na treninge – to je velika greška.

 


Pošaljite komentar