Gojaznost i kriva kičma – to su već dva velika problema, koja će se skoro sigurno javiti, ako svom detetu dozvolite da živi kako ono hoće. Velika je verovatnoća da bi odabralo da gleda crtaće, igra video igre na laptopu, tabletu ili mobilnom, da uživa na četu sa vršnjacima i slično. Niko od nas ne voli obaveze, i to je istina. Ali, obaveze su nešto lepo, zbog toga što su korisne i daju nam mnoge benefite.

U početku, kada predložite vašem mališanu da ga upišete na neki sport, on će verovatno negodovati, smatrajući da je to bespotrebno. Jer, po njegovom mišljenju, zašto bi išta trenirao, kada može da odmara kod kuće, od školskih obaveza, kojih ionako ima i previše?

Ipak, to je posmatrano iz dečijeg ugla, a iz perspektive stručnih lica, profesora fizičke kulture i lekara, neophodno je da se deca pokrenu, i da pored škole imaju uključene sportske aktivnosti u svoj život. Jer, nije dovoljno samo imati petice, potrebno je pravilno rasti i razvijati se. To ne može samo od sebe, telu bi trebalo pomoći, da se oblikuje i formira, onako kako je najbolje.


 

Pošaljite komentar