U prethodnom tekstu smo se bavili decom koja su nemotivisana za sport, a nalaze se u uzrastu, na primer, do prvog razreda osnovne škole. Zaključili smo da će, verovatno biti dovoljno da ih dovedete na probni besplatni trening, da osete atmosferu i verovatno će se vrlo brzo zaljubiti u gimnastiku.

Međutim, šta da radimo ako je dete starije, i sada već misli svojom glavom, tj. pokazuje izrazito neinteresovanje za redovne odlaske na treninge? Ovde dobro dođe da pričate sa detetom i da objasnite, njegovim jezikom i prilagođeno uzrastu, sve štete koje može da ima ako se ne bavi nikakvim sportom. Da može da postane debelo i tromo, bez snage, da neće biti okretno, spretno, vešto, sa osećajem za ravnotežu, i bez pravilne koordinacije pokreta, itd.

Nakon toga, opet je dobra odluka da dete odvedete na probni trening, i to ne samo da oseti atmosferu, već i da popriča sa nekim od trenera. Kada govori osoba od autoriteta, kao što je u ovom slučaju trener sportske gimnastike, tada to ima mnogo veću težinu i značaj, a i stručna lica znaju da prenesu veoma uspešno motivaciju na decu, tako da ona sama požele da počnu sa treniranjem.


 

Pošaljite komentar