Kao što vidimo iz svih prethodnih nastavaka tekstova o tome kako motivisati dete da se bavi sportskom gimnastikom, ako ono to baš izrazito ne želi, evo još predloga i načina.

Primera radi, nije loše deci pokazati slike na internetu kako izgledaju sportisti, a kako ljudi koji se ne bave nikakvom fizičkom aktivnošću i koji pri tome, jedu brzu hranu. Takvih slučajeva ima dosta, i mogu da vam posluže kao edukativan negativan primer. Slika govori više od hiljadu reči, i kada vaše dete bude videlo nekog mladića koji ima dvadeset i više kilograma od normalne težine, pri tome je otromboljen i omlohaveo, očigledno bez snage i nepravilnog držanja... – teško da to neće uticati na vaše dete i svakako će poželeti da izgleda suprotno.

Onda pokažite slike sportista, koji imaju izvajano telo, vretenaste mišiće koji su lepo formirani, držanje pravo kao strela, i koji izgledaju tako kao da pucaju od snage, spremnosti, izdržljivosti, kondicije...

Sada zapitajte svoje dete, kako bi želelo da izgleda u budućnosti – kao primer jedan ili kao primer dva? Nije teško pogoditi odgovor.


 

Pošaljite komentar