Kada dete odlazi redovno na treninge, to je obično dva ili tri puta nedeljno, u večernjim časovima, i tako se stvara jedna zdrava obaveza i navika. Dakle, pored škole, postoji još nešto što bi trebalo da se završi, ali ne zato što se mora i tako treba, nego iz ljubavi.

Jer, trening nisu samo vežbe, koje su često i naporne, već i druženje sa drugarima. Ako dete ne trenira ništa i živi u virtuelnom svetu, tu vrebaju razne opasnosti. Na primer, stvaraju se prijateljstva koja nisu stvarna. Jedno dete može da ima i nekoliko stotina prijatelja na određenoj društvenoj mreži, dok u realnom životu nema nijednog. 

Ovo vodi ka asocijalnom načinu života i stvaranju introvertnih osoba, koje se teško uklapaju u društvo i veoma otežano ostvaruju socijalne kontakte. To se dalje prenosi i na sve ostale sfere života, kao što je škola, a mnogo kasnije i zapošljavanje, ulazak u emotivne veze i slično.

Sport ima važan zadatak, pored fizičkog, da mentalno oblikuje decu u pravom smeru i da ona budu društvena, povezana sa svojim drugarima na realan način.

Pošaljite komentar