Mogli bismo na ovo pitanje iz naslova našeg kratkog teksta da odgovorimo kratko i jasno sa – DA. Sportska gimnastika jeste akrobatika, ali nikako nije samo to. Ukoliko imate vešto dete, koje recimo, sasvim lagano izvodi vežbe na trambolini, onda razmišljajte u pravcu toga da ga upišete na sportsku gimnastiku. 

Akrobatika je nešto što zahteva veliku snagu i spretnost, a sve se to razvija kroz treninge, koji se održavaju dva puta nedeljno u salama za vežbanje. Snaga je druga važna osobina svih sportskih gimnastičara, zato što se bez iste ne mogu izvesti zahtevne vežbe. Kod ritmičke gimnastike, devojke vežbaju tako što kombinuju ples i sport, muziku i balet, i nema previše naglaska na snazi i akrobatici. 

Sportska gimnastika baš traži od vas da budete vešti, da držite telo i um u perfektnom fokusu i ravnoteži. Sprave na kojima se vežba se razlikuju od ritmičke gimnastike, pa su tu krugovi, konj sa hvataljkama, razboj, vratilo i slično.

Gimnastičari važe za najlepše sportiste, a tome doprinose vežbe koje oblikuju mišiće i telo do perfektnog oblika i izgleda.


Pošaljite komentar