Neka deca su jednostavno nezainteresovana za sport i ne samo to – uopšte ih ne privlači nikakva fizička aktivnost. Uglavnom više vole da provode vreme ispred laptopa, tableta ili mobilnog telefona. Činjenica je da živimo u svetu koji nudi mnogo virtuelnog sadržaja koji je izuzetno zanimljiv, posebno mladima, ali isto tako bi trebalo da znamo koliko opasnosti se u tome krije.

Pre svega, mnogo sedenja dovodi do krivljenja kičmenog stuba ili stvaranja ravnih stopala. Za decu, to je od presudne važnosti jer se ona nalaze u rastu i razvoju, koji bi trebalo da budu pravilni. Osim toga, kroz bavljenje sportom, deca stiču i veštine socijalizacije, što nije u direktnoj vezi sa fizičkom spremnošću, ali je važno za psihološki razvoj. 

Ukoliko imate dete koje je sasvim nezainteresovano za sport, tada je najbolje da ga dovedete u gimnastički klub Pobednik, da učestvuje na jednom probnom treningu. Dovoljno je zakazati telefonom termin i doći, pa kada dete oseti sjajnu atmosferu, vrlo je verovatno da će poželeti da bude deo nje. Potrebno je samo stvoriti naviku da se na treninge dolazi redovno, a to se postiže nakon mesec do dva redovnog treniranja.

Pošaljite komentar