Pre svega, navešćemo da se gimnastika, kao sport ili sportska disciplina, deli na sportsku i na ritmičku. A ono što je isto tako važno za reći, jeste da je gimnastika bazičan sport i da se nalazi u osnovi svih drugih. Ako malo pažljivije pogledate, videćete da su iste vežbe, koje praktikuje gimnastika, uključene u sve treninge bilo kog sporta – fudbala, košarke, rukometa, odbojke, plivanja, atletike, tenisa... Svaki trening počinje zagrevanjem i završava se istezanjem, i to su upravo vežbe o kojima pričamo.

Zbog svega toga je gimnastika bazičan sport. 

Sportska gimnastika podrazumeva pre svega, da je akcenat na snazi i na akrobatici, tako da mališani, i dečaci i devojčice, uče akrobatske elemente, tako da ćete ostati zadivljeni kada ih posmatrate šta su sve u stanju da izvedu. 

Telo se veoma lepo razvija, posebno ako se gimnastika trenira od najranijeg uzrasta, a savetuje se da to bude od četvrte do šeste godine života deteta. Mišići postaju vretenasti, duguljasti, zategnuti, pa sve to daje lep oblik telu. Svakako ste čuli da za gimnastičare kao sportiste, važi da su najlepši od svih ostalih.


Pošaljite komentar