Možda ste čuli negde ili pročitali, da se spominju generacije zatvorenog prostora. Reč je o deci novog vremena, koja su uglavnom vezana za internet, tj. za razne virtuelne sadržaje koji se nude. Naprosto, toliko je toga zanimljivog, počevši od Instagrama, preko Fejsbuka, Tik Toka, You tube-a, igrica i svega ostalog, da je nemoguće odvojiti se i izaći napolje.

Tako se stvaraju generacije zatvorenog prostora, odnosno, deca koja će radije da sede u svojoj sobi, prikovana uz ekran telefona, tableta ili kompjutera, nego što će izaći u park, na igralište ili bilo gde napolje, na svež vazduh.

Svaki roditelj treba da bude svestan posledica koje ima ovakav način življenja i da to na vreme spreči. Ukoliko se dugo živi statično-pasivno, tada se deca ne razvijaju kako bi trebalo, postaju troma, opuštena, bez snage, bez energije...

Najbolje rešenje za ovu situaciju je upisivanje dece na treninge, jer to značajno pomaže u socijalizaciji, a pre svega u psihičkom i fizičkom razvoju. Nemojte odugovlačiti, jer se loše navike jako brzo ukorenjuju, a teško ih je se lišiti, tako da je vaša najbolja odluka da nas pozovete i da zakažete probni trening, koji je u potpunosti besplatan.

 

Pošaljite komentar