Uopšte nas ne čudi ako vaše dete voli da tokom većeg dela dana, nakon što završi sa školskim obavezama, zasedne u lejzi beg ili u udobnu fotelju, uzme mobilni telefon u ruke, ili možda talbet ili laptop i krene da pretražuje sadržaje na internetu.

Zaista, doba elektronske komunikacije je dovelo do toga da mališani imaju po petsto i više virtuelnih prijatelja a u stvarnosti možda nijednog. Sve ovo vodi u otuđivanje, i u odvajanje od realnog sveta, dok se tone u virtuelni.

Nemojte to dozvoliti, a najbolji način da se taj začarani krug prekine je upravo – sport. Posledice statičnog i pasivnog načina života su brojne, počevši od toga da se deca ne razvijaju ni fizički ni psihički onako kako bi to trebalo. Usled sedenja se krivi kičma, koja je ionako opterećena nošenjem teških školskih torbi, a pored toga, ceo organizam slabi, mišići su mlitavi i bez energije, itd.

Na psihološkom planu se sve odražava na taj način što deca postaju zatvorena u sebe, introvertna i nemaju dodira sa vršanjacima, a i onda su veoma nesigurni i ne znaju kako da započnu komunikaciju. Dovedite vaše dete da se upozna sa nama, i verujemo da će mu se vrlo brzo dopasti atmosfera koja vlada na treninzima sportske gimnastike.

Pošaljite komentar