Ako čitate naše tekstove o sportskoj gimnastici, tada će vas zasigurno zanimati da kažemo par reči i o ritmičkoj gimnastici, kao sportkoj disciplini. Dakle, gimnastika se deli na ritmičku i sportsku, s tim što prvu treniraju samo devojčice, a drugu i dečaci i klinceze.

Takođe, šta je to što opčinjava devojčice kada je ritmika u pitanju? Pre svega, to je muzika. Izvođenje svake vežbe prate taktovi neke melodije, i to može da bude klasična muzika, koja opušta um i telo, i dovodi ih u perfektnu harmoniju, ali moguće je vežbati i uz popularne ritmove, koji se trenutno slušaju širom planete, tako da to ima posebnu draž među mladima.

Osim muzike, kod ritmičke gimnastike je zanimljivo da je to spoj plesa, baleta i sporta u  jednom. Dakle, ako vaša devojčica ne zna šta bi trenirala, da li pre ples ili gimnastiku ili neki drugi sport, možda bi odabir ritmičke gimnastike bio bolje rešenje nego sportska gimnastika.

Sportska gimnastika traži akrobatiku i snagu, što više odgovara dečacima, mada i devojčice postižu izuzetne rezultate, samo se razlikuju sprave na kojima se radi.


Pošaljite komentar