Deca su po svojoj prirodi ili hiperaktivna, ili se dešava da su dosta pasivna. U oba slučajeva, roditelji ne znaju šta tačno treba da urade, tj. kako da kod prvih kanališu očigledan višak energije, a da kod drugih, probude aktivnost, želju za pokretom i slično. Takođe, postoje deca koja su umereno aktivna i koju ne zanima nijedan sport posebno, ali pokazuju naklonost ka tome da se igraju, pa su i ovde roditelji u nedoumici šta da rade.

Mišljenje koje želimo da podelimo sa vama, jeste da svako dete treba da trenira određeni sport, a u nastavku teksta ćemo dati odgovor i zbog čega je to tako.

Pre svega, deca se nalaze u psihološkom i fizičkom razvoju, tako da svaka vrsta pasivnosti može da im šteti. To se odražava na krivljenje kičme tokom rasta, na ravne tabane, tromost, atrofiju mišića i slično, kao i na socijalnom planu, na to što dete nema prijatelje, osim onih na društvenim mrežama, pa često dolazi do povlačenja u sebe, nesigurnosti kod ostvarivanja pravih i realnih konatakata i slično.

Pošaljite komentar