Većina dece ima jednu negativnu osobinu a to je da se posvećuje onome što je lakše i zabavnije, i pri tome zaboralja na stvari koje su teže a donose više benefita. Ovde ne bismo trebali ništa da zamerimo samim mališanima, jer je dužnost roditelja da uvide ovu opasnost i da je na vreme spreče.

Naime, društvene mreže, kojima danas obiluje internet, a to su Tik Tok, Instagram, You tube i slične, veoma su privlačne i  zaista se osećamo dobro kada vidimo da se broj foloversa ili virtuelnih prijatelja povećava, da smo u tom virtuelnom svetu popularni i slično.

Ipak, to vodi povlačenju od realnog sveta, deca se ne druže sa svojim vršnjacima, pa kada dođe vreme za rođendansku proslavu, neko ko je toliko popularan na društvenim mrežama nema koga da pozove u rođendaonicu.

Sprečite ovaj scenario na vreme, tako što ćete dete upisati na neki sport, a mi vam predlažemo sportsku gimnastiku. Dete će imati lepu obavezu da u određeno vreme bude u sali za trening, i počeće da se raduje svemu tome, a najviše druženju sa drugarima. Tako se deca pravilno socijalizuju, i fizički pravilno razvijaju, o čemu je bilo reči u ranijim tekstovima.

 

Pošaljite komentar