Deca su takva da ne znaju šta hoće, i to im ne možemo zameriti, jer i mi, stariji ljudi, takođe često budemo u dilemi kada su u pitanju neki izbori. 

Ponekad je veoma teško odlučiti na koji sport upisati dete, ali šta raditi onda kada imamo mališana koga fizičke aktivnosti ne zanimaju baš ni malo?

Možda imate malog lenjivca koji provodi dane uz TV program, gledajući i igrajući video igre, četujući preko mobilnog telefona, tableta, laptopa... Gledajući sadržaje na društvenim mrežama i aplikacijama... Sve ga zanima, osim da izađe napolje, u park... Osećate se bespomoćno, jer se sećate da ste vi, u njegovim godinama, jurili, trčali, bili u dvorištu škole ili u obližnjem parkiću po ceo dan... Vaše dete ne liči na vas, ali morate da znate da naša deca pripadaju generaciji takozvanog zatvorenog prostora, pa je opisano ponašanje, na neki način, očekivano, iako ne poželjno. 

Potrudite se da navedete dete da prihvati neki sport, možda tako što ćete zajedno gledati na TV programu spretne gimnastičare, tenisere, fudbalere, košarkaše... Ovo bi mogao biti dobar prvi korak.Pošaljite komentar