Mnogi roditelji, koji imaju fizički nadarenu decu, u glavi i srcu gaje želju da se dete profesionalno bavi sportom i da postane neko jednog dana. Ipak, za ovaj izazov je bitno da se na vreme krene sa bavljenjem tom disciplinom, jer posle može da bude kasno ako želimo profesionalne izazove.

Dakle, idealno vreme za gimnastiku je između četvrte i šeste godine, a može i kasnije, mada je tada kasno za buduće profesionalce, ali je u redu za rekreativce.

Ukoliko ne znate šta dete želi, upišite ga na gimnastiku. Zašto? Razlog je veoma jednostavan. Deca se mogu predomisliti, u bilo kom trenutku, i preći na neki drugi sport, a da nisu izgubila vreme. Razlog je u tome što je gimnastika u osnovi svih sportova, jer svaki trening započinje istim vežbama koje ima i gimnastika – vežbe zagrevanja, i na kraju, rade se vežbe istezanja.

Sa gimnastikom, deca postavljaju dobre temelje, tako da kasnije mogu da se odluče za nešto sasvim drugo, a nisu izgubila dragoceno vreme, koje ne bi moglo biti nadoknađeno da je biran neki drugi sport.


Pošaljite komentar