O čemu se tu zapravo, radi? U vreme detinjstva roditelja sadašnjih mališana i tinejdžera, nije postojao internet, niti društvene mreže, tako da su deca morala da izađu napolje, iz kuće, da bi se družila i stekla nove prijatelje.

Danas je dovoljno da se prijatelji dodaju preko aplikacija, i da tako mislimo da smo popularni, jer imamo dosta lajkova, komentara i slično. Naravno, sve to je jedna velika iluzija, ali deca nisu svesna toga. Lako upadaju u tu zamku, jer se ona čini veoma primamljivom.

Ipak, vremenom, ovo može da izazove štetne posledice, pošto takav mališan nema nikakve fizičke aktivnosti, ili ih ima ali veoma malo. To vodi u introvertnost, zatvorenost u sebe, gubljenje veština komunikacije, nesigurnost... Ukratko, nema ničeg dobrog u tome da dete provodi vreme u zatvorenom prostoru i da pripada toj generaciji.

Iako je sada takvo vreme, vi možete da se potrudite da uključite mališana na neki sport i da mu ograničite vreme koje provodi u virtuelnom svetu. Ovo je dobro za dete, i ono će vam kasnije na svemu tome biti zahvalno.


Pošaljite komentar