Za decu, može se reći da se razvijaju od kada se rode, pa do ranog mladalačkog doba. Međutim, intenzivan rast se zapaža u pubertetu, i to je od dvanaeste do sedamnaeste godine života, kod većine mališana. 

Možda se pitate, kako da u vreme kada je tehnologija uzela toliko maha, kontrolišete svoje dete i navedete ga da bude fizički aktivno?

Pre svega, internet, i sadržaji kao što su Instagram, Tik Tok, You Tube, video igre i slično, odvlače pažnju mladih ljudi od svega što znači izlazak iz kuće i fizička aktivnost.

Naime, mnogo je lakše zavaliti se u lejzi beg i gledati najnovije objave na You Tube-u, nego otići u tačno vreme na zakazani trening, te se preznojavati sat ili dva. Ipak, da li je prva opcija i bolja?

Naravno da ne. Zanemarivanje fizičkih aktivnosti svakako vodi ka nepravilnom razvoju tela, ili tome da ono nikad neće dostići potencijale koje bi moglo. Konkretno, gimnastika vam osigurava pravilan razvoj mišićno – skeletnog sistema, što dalje implicira da će dete imati pravilno držanje, uz vretenasto oblikovane mišiće i celo telo. 

Pošaljite komentar